Ondersteuning bij leven met een beperking

Hulphond helpt sok uittrekkenHomepage Belangenorganisaties

Belangenbehartiging is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van MEE Rotterdam Rijnmond. Immers, mensen met een handicap hebben nog steeds een achterstand in de maatschappij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als wonen, toegankelijkheid en arbeid. MEE komt op voor de belangen van hun doelgroepen door ernaar te streven voor hen dezelfde uitgangspositie te verwerven als voor mensen zonder handicap.

Wat doet MEE Rotterdam  op het gebied van belangenbehartiging?

Logo VGR

Natuurlijk is MEE Rotterdam Rijnmond niet de enige organisatie in de regio die zich inzet voor mensen met een handicap. Gelukkig niet. De achterban van MEE bestaat uit zo' n 70 lidorganisaties die zijn aangesloten bij de Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam (VGR).  

Verder is het belangrijk om het volgende te weten:

Er valt nog meer te vertellen over dit onderwerp. Wij hebben een verzameling teksten over belangenbehartiging voor u op een rij gezet.

MEE helpt u verder
U kunt uw vraag telefonisch of via de mail stellen aan het informatie en adviesteam van MEE Rotterdam. U kunt hieronder zoeken naar organisaties die met belangenbehartiging te maken hebben.

Rubriek
Naam
Plaats
trefwoorden Klik hier voor een overzicht van de trefwoorden
Doelgroep
Leeftijdscategorie
Zoek