Ondersteuning bij leven met een beperking

Gezicht jonge man via fietsspiegelHomepage Toekomstverwachting

In deze rubriek vindt u onderwerpen die te maken hebben met het inrichten van de toekomst, de te maken keuzes en waar u terecht kunt voor ondersteuning. Keuzes in bijvoorbeeld woonvormen, dagvoorzieningen, school of werk.

Wat doet MEE voor u ?
Als ouder van een kind met een beperking zit u met allerlei vragen. Sommige vragen hebben met de toekomst van uw kind te maken: kan mijn kind naar een gewone school? Kan mijn kind later zelfstandig wonen of heeft het begeleiding nodig? Vragen over kinderkeuze.Wie zorgt er voor ons kind als wij er niet meer zijn? Wat is de levensverwachting van ons kind?

Met de consulenten kunt u de keuzes waar u voor staat, of de vragen die u in de toekomst verwacht, bespreken. Op een onafhankelijke manier kunnen de consulenten met u de mogelijkheden doornemen en u advies geven. Hieronder vindt u een aantal links naar informatieteksten over dit onderwerp:

Er valt nog meer te vertellen over dit onderwerp. Wij hebben een verzameling teksten over toekomstverwachting voor u op een rij gezet.  

MEE helpt u verder
U kunt uw vraag ook telefonisch stellen bij het informatie en adviesteam van MEE Rotterdam Rijnmond. Of u maakt gebruik van de knop reageer. U kunt onderaan deze pagina specifiek zoeken naar organisaties die met dit onderwerp te maken hebben.

Rubriek
Naam
Plaats
trefwoorden Klik hier voor een overzicht van de trefwoorden
Doelgroep
Leeftijdscategorie
Zoek