Ondersteuning bij leven met een beperking

Bij de dokter op bezoekHomepage ziekten, beperkingen en zorg

Informatie over een bepaalde ziekte of handicap kunt u van uw behandelend arts of specialist krijgen. Het kan zijn dat de informatie die u van uw arts krijgt niet voldoende is en dat u wat meer zou willen weten over uw ziekte of handicap. Waar vindt u dan die informatie? De meeste ziekenhuizen hebben een patiëntenvoorlichtingscentrum waar u terecht kunt voor informatie over ziektes en handicaps. Zij kunnen voor u uitzoeken of er folders zijn over bepaalde ziektes of handicaps en /of er belangenverenigingen zijn. De patiëntenverenigingen kunnen u bij uitstek de nodige informatie over een bepaalde ziekte geven.

De medewerkers van MEE zijn ook in de gelegenheid dit soort informatie voor u uit te zoeken. Op het internet kunt u heel veel informatie terugvinden over allerhande handicaps en ziekten. Naast vele persoonlijke sites zijn er ook een aantal doorverwijzende sites. Deze laatste verwijzen naar patiëntenverenigingen en -organisaties in heel Nederland.

Doorverwijzende pagina's

MEE helpt u verder
U kunt uw vraag telefonisch of via de mail stellen aan het informatie en adviesteam van MEE Rotterdam of u maakt gebruik van de knop reageer.

U kunt onderaan deze pagina specifiek zoeken naar organisaties die met ziekte en handicapts te maken hebben.

Rubriek
Naam
Plaats
trefwoorden Klik hier voor een overzicht van de trefwoorden
Doelgroep
Leeftijdscategorie
Zoek