Ondersteuning bij leven met een beperking

Homepage Vrije tijd, recreatie en sport

Vrijetijd is een belangrijk gegeven om de verplichtingen die je hebt in het dagelijks leven, zoals werk of school, te doorbreken. Vrijetijd is de tijd waarin je kunt doen wat je zelf wilt; keuzevrijheid staat hierbij centraal. Door vrijetijdsactiviteiten leer je andere mensen kennen, leer je sociale vaardigheden, ontwikkel je jezelf en beleef je veel plezier.

Sport is een mogelijkheid om je vrijetijd te besteden. Sporten is gezond, je kunt je goed uitleven en natuurlijk ook mensen ontmoeten. Mensen met een beperking kunnen aan de meeste takken van sport gewoon meedoen. MEE wil bevorderen dat meer mensen met een beperking gaan sporten. In Rotterdam zijn de volgende organisaties betrokken bij het aangepast sporten:

Databank activiteiten

• MEE Rotterdam, consulent Vrijetijd en Sport
• Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam, afdeling aangepast sporten

Informatie over vrijetijd en sport in Rotterdam Rijnmond 
Denk hierbij aan creatieve activiteiten, ontmoeting en uitgaan, muziek en dans, computeren, koken en eten. Wij hebben een aantal mogelijkheden en organisaties voor u op een rijtje gezet. U kunt zelf een keuze maken uit het aanbod van mogelijkheden. Je kunt ook op het plaatje MEE Doen klikken rechtsboven !

Schilderspalet

Informatie over vakanties
Hiervoor gaat u naar de speciale pagina’s over vakanties op deze site.

-

Man met zonnebrilsport
Bij NebasNsg zijn zo’n 600 sportverenigingen aangesloten. Veel van deze verenigingen zijn opgericht voor sporters met een beperking. Daarnaast komen er ook steeds meer reguliere sportverenigingen waar mensen met een beperking lid zijn. Op de website van NebasNsg vind u informatie over de takken van sport die er zijn voor mensen met een beperking en adressen van sportverenigingen in het hele land.

Activiteiten nieuwsbrief

Gewichtheffen

Rubriek
Naam
Plaats
trefwoorden Klik hier voor een overzicht van de trefwoorden
Doelgroep
Leeftijdscategorie
Zoek